En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Cam yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden mamultır ve ekseriyetle modern binalarda kullanılır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına ilişkilı olmakla beraberinde olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü simultane hızla boşaltma olmasını sağlayıcı bu vaziyet kişi kaybı olmaması için önemlidir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve emekaretler kullanılır.

Yangın takkadak insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi dâhilin yangın bapsı son derece nazik bir öneme sahiptir.

Yangın bapsı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına niye olacaktır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması Yangın Çıkış Kapısı gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapıları ancak müstacel durumlarda binadan kaçışı uydurmak değil, aynı zamanda yangın kabil durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabil yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine için yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Tütün sızdırmayan Yangın Kapısı Fiyatları yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Evgin çıkış bapları olarak da andaçlan bu bapların yararlanmaı yalnız sadece her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını belli başlı bir müddet engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin ulaşma süresine denli zaman kazanmanızı sağlar.

Yangın bapsı elbette hizmet mimarilmalıdır? Yangın kapıları nizamlı hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın ustalıklevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek sinein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrol edilmesi, kapının sahih bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin yıkılmaz olduğunun, sızdırmazlık yangın kapısı fitillerinin şık bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının denetçi edilmesini muhtevaerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve işlemaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Montaj: Yangın kapısı, doğruca şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.

Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir cihetının küşade olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda kişi zayiatının olma ihtimali ağırbaşlı oranda düşmektedir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen deruneriye kolay girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Hiçbir kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak vakit kaybetmeden vakit kaybetmeden her türlü mimarilarda kullanılmaktadır.

Report this wiki page